Wat zou jij doen met 4 uren extra tijd per week?

tip

Echt, denk er eens over na.. wat zou jij kunnen doen voor je bedrijf als je 4 uren extra tijd per week had? Tijd die je er bij krijgt zonder dat je er iets anders voor moet opgeven. Wat blijft er altijd liggen? Waar kan je niet genoeg mee bezig zijn? Wat kan je niet de aandacht geven die je zou willen? Zou je hier niet onmiddellijk voor tekenen?

En toch zie ik dagelijks ondernemers - zoals jij misschien - die dit precies niet willen, die géén extra tijd willen. Die verder ploeteren om alles min of meer rond te krijgen. En dat heeft één reden: Te lang wachten met het inzetten van tools om efficiënter te werken en tijd te winnen. Voila, ik heb het gewoon gezegd. Je doet gewoon verder zoals je bezig bent, ook al voel je aan alles dat het makkelijker kan, ook al weet je deep down dat dit anders zou moeten.

Waarom niet

Je zet geen tools in omdat:

  • je denkt dat het duur is

  • je opziet tegen het uitzoeken en instellen van de tool

  • je denkt dat het te technisch is en dat je dat niet gaat kunnen

  • je denkt dat je de ‘controle’ gaat verliezen

  • je er geen rekening mee houdt dat jouw tijd ook geld kost

  • je gewoon niet weet dat er een technische oplossing of tool voor is

Ik had dat rapper moet doen

Zo vaak hoor ik: ‘amai, had ik dat maar sneller gedaan! Ik snap niet dat ik zo lang heb gewacht.’ Dit is iets wat bijna al mijn klanten zeggen, meestal al na een paar dagen. Een paar dagen nadat ik nog maar 1 deel van een workflow heb ik aangepakt. Of waarvoor we een tool hebben uitgezocht en ingesteld. Eén stukje aanpakken, dat kan echt letterlijk al uren tijdwinst per week opleveren.

Dus mijn allergrootste tip is: Wees kritisch, bekijk je workflow, en ga toch gewoon voor die ene tool of automatisatie die jou tijdswinst oplevert. Vandaag nog! Wacht daar niet meer, jouw tijd is ook geld, en die tijd kan je beter inzetten voor dingen die je wel iets opleveren.

Ik heb een antwoord op jouw tegenwerpingen

Duur? De kostprijs van de meeste tools valt echt goed mee, en is sowieso peanuts in vergelijking met jouw tijd. Vier uur per week bezig zijn met het beantwoorden van mails, berichten en DM’s over afspraken, dat kost pas geld en mentale ruimte. Nogmaals: wat zou jij doen met 4 uren extra per week?

Geen zin om uit te zoeken en in te stellen? Gelukkig weet een Tech VA raad! Voor de meeste issues kennen wij al wel een tool of een automatisatie! Een beetje hulp van een Tech VA om het uit jouw handen te nemen, betaalt zich echt snel terug. En nog een voordeel: wij doen dat echt graag, tools instellen of de beste tool zoeken, ons nerdy hoofd breken om een oplossing te zoeken en vinden 🙂.

Te technisch, ik kan dat niet: Met een superingewikkelde tool, daar ben je niets mee. Dat zou ik je ook nooit aanraden. Zie het vorige punt, laat je helpen. En voor elke tool of automatisatie die ik regel, krijgt mijn klant een duidelijke uitleg in een Loom en een Tango. Zo kan je er echt verder zelf mee aan de slag.

Controle? Tja, controle, dat hebben we graag he. Ik kan hier alleen op zeggen dat tools ingesteld worden zoals we dat zelf willen. Dus in principe, heb je de volledige controle!

Ik ben er absoluut zeker van dat geen enkele van mijn klanten nog terug wil naar de situatie zonder de tool of automatisatie!

Heb je beslist dat er dingen moeten veranderen? Ik help je hier graag mee!

Vorige
Vorige

OkiOki

Volgende
Volgende

Informatie uitwisselen met klanten