TOOLS || IK WERK MET COSCHEDULE VOOR HET PLANNEN VAN POSTS

TOOLS || IK WERK MET COSCHEDULE VOOR HET PLANNEN VAN POSTS

Ja, ’t is waar, ik heb al een aantal tools versleten. Mijn doel is altijd geweest om mijn communicatie gestructureerd te kunnen inplannen en het bos door de bomen te blijven zien. Waarschijnlijk zoals iedereen ben ik jaren geleden gestart in een spreadsheet of in de agendatool van mijn mac, om daarna over te schakelen naar gratis tools als buffer en hootsuite. Helaas deden deze tools nooit volledig wat ik precies nodig had. Of waren naar mijn gevoel te ingewikkeld of gewoon mottig qua vormgeving. (Ja sorry, het oog wil ook wat toch ;-) )

Read More

VISUALS MAKEN IS FUN!

VISUALS MAKEN IS FUN!

Onlangs kreeg ik van Kris en Annelies van Kessels&Smit, The learning company een leuke vraag. Binnenkort gingen ze van start met een langlopend leadership traject bij één van hun klanten. Of ik voor dat traject een logootje, mini-huisstijl, een uitnodigingspostkaart en wat visuals wou maken. Dit zou het traject een herkenbare uniforme stijl geven. Wel, zo’n vragen krijg ik heel graag.

Read More

Hoe ik de geweldige tool Typevorm gebruik voor briefings

Een enquete opmaken, een poll, een antwoordformulier, een vragenlijst… Dingen die ik vroeger zou opmaken in Survey Monkey of via Google Forms. Toch is er altijd iets wat een beetje wringt. Ik heb te weinig vrijheid in wat ik er mee kan aanvangen, en al zeker als het gaat over visuele elementen. Zelfs een vragenlijst wil ik in de huisstijl kunnen opmaken, consistent zijn is key, niet?

Read More