Melanie regular.ttf

tip

Wist je dat er tools bestaan waarmee je je eigen handschrift kan omzetten tot een lettertype? Leuk voor wie graag zijn of haar visuals wat persoonlijker maakt!


Het is geen geheim dat ik graag teken voor mijn communicatie en marketing in plaats van te werken met stockbeelden of te goochelen met mijn grafische programma’s. En dan combineer ik het graag met tekst. Maar vaak voelt een lettertype dan te ‘gemaakt’ en is de handmade vibe weg. Ik schrijf wel graag op mijn ipad, maar dat lukt vooral goed voor notities in Goodnotes, en minder Procreate, mijn digitale tekentool.

En dus ging ik op zoek naar iets om mijn eigen handschrift om te zetten naar een bruikbaar font. Er zijn veel (betalende) opties te vinden op het net, maar ik koos gewoon voor één gratis personalized font bij Calligraphr.

 
 

Het is eenvoudig: je print een document, en schrijft de letters en tekens in de vakjes.

 
 

Daarna inscannen, opladen naar Calligraphr, downloaden en klaar!
Melanie-Regular.ttf is een feit!

 
 

Bij betalende versies heb je meer tekens, en kan je wat meer instellingen doen zoals de witruimte voor en na de letter. Voor mij is deze gratis versie meer dan genoeg! De rest kan ik nog aanpassen in Affinity of Procreate.

Het is echt ‘mijn’ handschrift en cool dat ik dit zo kan gebruiken voor wat ik maar wil. Altijd netjes, altijd min of meer gelijk. Altijd ik.

 
 
Vorige
Vorige

Atelier Zeste: miniwebsite en emailmarketingtool

Volgende
Volgende

Ik stel je voor aan mijn P.A.: Calendly