Let’s Tango!

In een vorige blogpost had ik het over het maken van stappenplannen om niet alles te moeten onthouden. En over het maken van Loom-video’s om iemand te tonen en te vertellen hoe iets werkt. En dat je ook perfect Looms kunt combineren met een stappenplan. Klaar om er nog een level aan toe te voegen?

Automatische stappenplannen!
Via mijn Tech VA mentor Miet leerde ik onlangs de tool Tango kennen. En laat dat nu net de tool zijn die ik nodig had waarvan ik nog niet wist dat ik ze nodig had. 🙂 Want met Tango kan je screencapturing doen terwijl de tool ook effectief je stappen registreert. Kortgezegd: Elke klik wordt automatisch een uitgeschreven actie met screenshot. Ik zeg het nog eens want zo goed: élke klik wordt automatisch een uitgeschreven actie mét screenshot. Dus gedaan met het manueel nemen van screenshots en uitschrijven van een how-to-guides.

Zoveel tijdswinst
Daar win je toch gigantisch veel tijd mee? Want bedenk eens hoeveel tijd dat in beslag neemt, op de oude manier. Een document voor een stappenplan maken, screenshot nemen, gaan zoeken op je computer, invoegen in het document, merken dat er gevoelige info op het screenshot staat, dat oplossen. Dan de stappen typen, het geheel wat netjes maken en eventueel doorsturen. Met Tango hoef je dit dus allemaal niet meer te doen.

Let’s tango something
Dus stel je wil stappenplan maken over het doen van iets in een softwaretool of op een website.

  • Je zet Tango aan, klikt op start en vanaf dan registreert Tango elke stap die je doet.

  • Je voert uit wat je wil voortonen.

  • Ben je klaar, dan klik je op ‘stop’.

  • Je gaat naar je Tango-dashboard en daar staat ondertussen het stappenplan klaar.

  • Je kan er eens doorgaan om de uitgeschreven acties tekstueel aan te passen (het is nu in het Engels), eventuele stappen weg te laten die overbodig zijn.

En dat is het! Natuurlijk kan je dit net gemaakte stappenplan delen via een link of gewoon embedden in een andere tool. En nog een mega-plus: je kan ‘gevoelige’ info (zoals je login gegevens, cijfers enz.) ook ‘blurren’ in de screenshots. Eén keer doen en Tango zoekt dezelfde te blurren delen in de andere screenshots.

Een voorbeeldje: Hier een stappenplan over hoe je een kennismakingsbabbel met mij kan boeken (klik op Open Larger):

Ik vind het echt de max, lang geleden dat ik echt zo blij was met een tool.

Hoe ik het ga gebruiken?

  • Als ik mijn klanten een proces /werkwijze wil uitleggen neem ik een Loom-filmpje op terwijl Tango ondertussen alle stappen registreert. Ik lever netjes de Loom én de Tango via een gedeelde Notionpagina af en dan kan de klant toch echt wel verder, niet?

  • Voor mijn eigen stappenplannendatabase. Want ik wil niets overbodigs onthouden, dus nu kan ik makkelijk bepaalde processen gewoon Tangoën en netjes bewaren in mijn tweede brein Notion.

Met de gratis versie kan je 25 workflows maken vanaf een browser.
Neem je een Pro abonnement, dan kan je ook workflows maken van eender wat op je computer. Dat kost dan 20 EUR/maand maar via
deze link krijg je 25% korting.

Vorige
Vorige

Informatie uitwisselen met klanten

Volgende
Volgende

DO-date