Notion pagina widget als business card

tip

Heb jij nog een echte papieren business card? En deel je deze vaak uit? Zelf heb ik eigenlijk al jaren geen kaartjes meer. Wel een digitale versie, via mijn telefoon in Notion!

De tijd dat ik heelder dagen business kaartjes mocht vormgeven is voorbij. En ook ikzelf gebruik al jaren geen kaartjes meer. Sowieso heb ik het ook altijd een vreemd gegeven gevonden. Toen ik nog in een bedrijf werkte, startte elke meeting met externen met het ongemakkelijke ‘business kaartjes uitwisselen’. (remember die classeurs met plastiekjes waar je alle kaartjes in kon steken, om door de business kaartjes te ‘bladeren’) Terwijl je mekaar al kent, en gevonden hebt, anders zat je daar niet samen in dezelfde vergaderzaal, toch?

Ik ga ook niet naar events dus ja, geen kaartjes nodig. Aan klanten waar voor ik grafisch werk doe, adviseer ik meestal een soort van postkaart / flyer. Daarop kunnen natuurlijk de contactgegevens staan, maar je kan er ook meer over jezelf en je activiteiten vertellen. Lijkt me veel waardevoller.

Maar bon, soms kom ik toch in situaties waar ik met mensen praat die vragen wat ik doe en hoe ze me kunnen contacteren. En daar heb ik een makkelijke oplossing voor.

Notion pagina als digitale business card

Mijn telefoon heb ik bijna altijd bij. Mijn Notion is mijn hele werk en leven. Dus maakte ik een openbare Notion pagina, en maakte daarvan een widget op mijn telefoon. Even swipen, klikken en men ziet een overzicht van mijn gegevens. Er kan een foto van mijn scherm genomen worden, of nog beter: er staat een QR code op die linkt naar mijn #linkinbio pagina.

En ja hoor, die #linkinbio pagina is ook in Notion. De bezoeker ziet mijn recentste blogpost en kan dan kiezen of hij interesse heeft om zijn business mooier of slimmer te maken.

Ik vind het echt heel handig, het is op een wip gemaakt en ik heb het atlijd bij de hand. Kost geen geld ook niet.

Hier zie je hoe dat gaat:

 
 





Hoe ga je te werk:

  • Maak een nieuwe Notion pagina en geef die jouw naam.
    Kies een passend icoontje en header.

  • Vul de pagina met de info die je wil. Hou er rekening mee dat het overzichtelijk en leesbaar moet zijn in de mobiele versie van Notion.

  • Wil je ook een QR code naar een pagina op je website? Maak er één aan, je vindt tal van tools hiervoor op het internet. Ik gebruik vaak die van Bitly.

  • Vink de instelling ‘Share to web’ aan in de pagina-instellingen.

  • Maak nu een widget op je telefoon van deze Notionpagina en zet deze op een plaats waar je er vlot en zonder zoeken aan kunt.

  • Kom je iemand tegen die je contactgegevens wil?
    Pak je telefoon, open je widget, en laat een foto nemen / of de QR scannen. Done!

Vorige
Vorige

Je bedrijf runnen vanuit Notion

Volgende
Volgende

Ik heb maar 1 paswoord