Case Pace Marketing: van lead generator op de website naar een emailfunnel

Een whitepaper en een emailfunnel van vijf mails schrijven is voor haar piece of cake. Maar het is niet omdat je alles van marketing weet dat je ook tijd en zin hebt om de technische kant hiervan te regelen. Dus mocht ik Patricia van Pace Marketing helpen met het implementeren.

Patricia helpt ondernemers om met marketing meer impact te creeëren. Voor haar eigen website heeft ze een whitepaper geschreven, en een volledige emailfunnel.

Voor deze opdracht mocht ik mijn skills gaan combineren, altijd leuk!

Dit waren de stappen om het mooier en slimmer te maken:

  • Vormgeving van de whitepaper in de huisstijl van Pace

  • De whitepaper werd een leadgenerator via een downloadknop op haar website. Daarvoor hadden we ook een tool nodig, die emailadressen vangt en waarmee we dan een emailautomatisatie kunnen bouwen. Ik stelde verschillende tools (Flodesk, Convertkit, en ActiveCampaign) voor en Patricia koos uiteindelijk voor Flodesk.

  • Ik regelde voor haar een account in Flodesk, geconnecteerd aan haar domeinnaam, zorgde ervoor dat alle brandinggegevens er in stonden, en maakte de emailtemplates.

  • In Flodesk maakte ik een formulier zodat wanneer iemand de whitepaper wil ontvangen door op de knop ‘download’ te klikken op haar website, hij of zij wordt doorgestuurd naar een Flodesk-pagina. Op die pagina wordt het emailadres gevraagd.

  • Dit triggert dan een emailautomatisatie: de whitepaper wordt doorgemaild en de emailfunnel wordt gestart. Dit betekent dat wie de whitepaper heeft gedownload daarna nog 5 mailtjes met interessante informatie van Patricia ontvangt.

Voor jou klinkt dit misschien allemaal wat ingewikkeld, maar voor mij is dit eigenlijk heel logisch en easypeasy om te regelen. Zalig als alles nadien goed werkt en er mooi uitziet! Patricia kreeg van mij trouwens nog een Loomvideo waarin ik haar wegwijs maak in Flodesk. Zo kan ze - mocht ze dat ooit willen - ook zelf wat aan de slag in deze tool.

Heb jij ook zoiets voor je bedrijf in gedachten? Ook geen zin om dit zelf te regelen?
Ik doe dat echt graag, dus laten we eens
babbelen over hoe ik je hiermee kan helpen.

Vorige
Vorige

Ik stel je voor aan mijn P.A.: Calendly

Volgende
Volgende

Hoe vind je terug welk lettertype iets is?