VISUALS MAKEN IS FUN!

Onlangs kreeg ik van Kris en Annelies van Kessels&Smit, The learning company een leuke vraag. Binnenkort zouden ze van start gaan met een langlopend leadership traject bij één van hun klanten. Of ik voor dat traject een logootje, mini-huisstijl, een uitnodigingspostkaart en wat visuals zou willen maken. Dit zou het traject een herkenbare uniforme stijl geven. Wel, zo’n vragen krijg ik heel graag.

Want in een vorige job, was ik zelf facilitator voor dergelijke trajecten, gaf ik workshops en opleidingen. Ook ik vond het toen belangrijk om een rode draad te hebben, een concept. Ik moest en zou de juiste beelden vinden en gebruiken, goede presentatieslides tonen, deftige werkblaadjes maken, mooie kaartjes geven enz… Dat maakte dat ik mijn verhaal beter kon vertellen, en dat ik fier kon zijn op hoe het er uit zag. Een consistente look, een beeld en concept waarnaar je kunt teruggrijpen bij het vertellen van het verhaal. Een houvast voor de deelnemers. Het zat er dus toen al aan te komen dat ik ooit iets met grafisch werk zou doen.

Ik weet niet meer in hoeverre het thema eigenlijk al echt vastlag, maar het traject had de naam ‘the leadership journey’ gekregen en we hadden het al snel over ‘op een reis vertrekken’, ‘samen met andere mensen’, ‘samen leren’, ‘een rugzak voor kennis en tools’, ‘een kronkelende weg’ … Meer had ik niet nodig.

Voor de beelden kwam ik al snel uit bij alles wat je onder de noemer ‘hiking’ kunt vinden. Veel natuur, weidse zichten, mensen met een rugzak. Zachte kleuren, zachte beelden. Qua lettertypes koos ik Playfair Display voor titels en accenten, en voor Martel Sans voor lopende tekst. Beiden zijn Google fonts zodat het dan ook voor mijn makkelijk zou zijn in gebruik in Office of Google docs.

chad-madden-170954-unsplash.jpg
ivana-cajina-311154-unsplash.jpg
kleuren.jpg
lonely-planet-973277-unsplash.jpg
postkaart.jpg

En dan: de visuals. Ik kreeg een visuele weergave van het traject met een aantal kernwoorden, tekstjes en een timeline. Aan mij om daar iets van te maken dat past bij het thema en de net ontwikkelde stijl. Ik startte met deze schets:

schets leadership journey Melanie Velghe illyvanilly.jpg

Ik zocht, vond en bewerkte enkele leuke icoontjes, die ik telkens kon linken aan de ‘bestemming’ en stelde uiteindelijk deze visual samen:

VISUAL MY PERSONAL LEADERSHIP JOURNEY design by Melanie Velghe illyvanilly.jpg

De gevraagde elementen zitten er in: het thema ‘reizen’, en de kronkelende weg die mooi weergeeft hoe een leertraject ook echt aanvoelt. Als een weg die je met je collega’s aflegt, en waar je zelf vanalles leert, met vallen en opstaan.

Ik ben nog steeds heel blij met het resultaat en vond het echt een interessante opdracht om te doen. Lijkt het je ook waardevol je ondersteunend materiaal bij presentaties/opleidingen/workshops een visuele boost te geven? Contacteer me en ik maak er werk van!

de beelden komen van unsplash.com