OP EEN RIJTJE

Het is intussen al 3,5 jaar geleden dat ik de beslissing nam om als freelancer mijn carrière verder te zetten. Omdat ik zin had om mijn talenten in te zetten voor verschillende bedrijven en mensen. Ik wou nog meer afwisseling en nog meer leren. Extra kennis opdoen over het reilen en zeilen van een bedrijf, zien wat werkt en niet werkt in communicatie, dingen oplossen waar een ander geen beginnen aan weet, opdrachten doen voor andere coole concepten. En zo kan ik nog even doorgaan.

Op een rijtje

Het is een periode met hoogtes en laagtes. Zoals dat gaat in elke job zeker? Zoals dat gaat in het leven. Een ongoing proces van bijsturen, finetunen en mezelf constant in vraag stellen. Wat kan ik goed? Wat wil ik meer doen? Welke soort opdrachten wil ik (niet)? Wil ik projectmatig werken of in regie? Welke soort klanten wil ik (niet)? Waar leg ik mijn focus? 

En toen kwam er nog iets bij. Het feit dat ik al jaren iets wil doen met grafisch ontwerp. Het moment om er echt voor te gaan was aangebroken. Ik kreeg van mijn klanten - waarvoor ik communicatie-opdrachten deed - vaker de vraag of ik al eens een flyer kon opmaken. Of een brochure, of gewoon een tof prentje voor op Facebook. Ja, ik had mezelf al het een en ander aangeleerd (danku internet) maar een beetje coaching en feedback van een professional was welkom. Dus hup terug naar school…

Intussen is die opleiding bijna afgerond (nog wel een gigantisch eindwerk voor de boeg) en het is de max! Ik heb superveel geleerd, en vind het nog elke dag plezanter. Overal zie ik dingen die ik ook wil maken met mijn Adobe tools. En natuurlijk spot ik geregeld grafisch werk waarvan ik denk: Dat kan beter. Ik zou dat beter en mooier maken. Creatief bezig zijn, een uur prutsen tot iets echt goed staat, het resultaat van je ontwerp gedrukt in handen krijgen, ik word daar zo blij van!  

Dus here we go again! Een nieuw wit blad. De laatste weken stonden in het teken van: Wat is mijn aanbod? Hoe ga ik aan extra opdrachten komen? Ik heb er hard aan gewerkt, aan duidelijkheid scheppen in mijn freelancer-bestaan. Proberen exact verwoorden wat ik voor een ander kan betekenen, goeie teksten schrijven, alles mooi en overzichtelijk orderen, feedback en hulp vragen in mijn netwerk (thank you Annelies, Steven, Cédric, Nathalie, Anniek ), een betere website maken, en een marketingplan voor mezelf bedenken.

Het is klaar. Ik laat het nu op de wereld los. 

Check it out!  Zie je dingen die niet duidelijk zijn? Heb je suggesties of vragen? Laat het me zeker weten! I love feedback!