GEORGANISEERDE ERVARING

In de vorige blogpost kon je lezen dat ik de voorbije weken hard gewerkt heb aan het op een rijtje zetten van mijn aanbod. Dat was niet alles. Want als je je weer vollenbak op prospecteren wil richten, dan is er nog iets dat geregeld moet worden. Zeker als je, net als ik, weer eens nieuwe skills hebt, en ook die markt wil aanboren. Yes, we are talking CV & Portfolio.

Het was lang geleden dat ik me daar nog eens mee bezighield. Gezien de meeste klanten via mijn eigen netwerk tot bij mij geraken. Eerlijk waar, het was toch een moeilijke oefening. Hoe krijg ik het aan iemand uitgelegd dat ik al diverse richtingen ben uitgegaan op mijn carrièrepad zonder de indruk te wekken dat ik niet weet wat ik wil. Want ik weet dat wel. Ik vind gewoon zo veel dingen interessant, en dan wil ik dat gewoon leren. Ik wil het zelf kunnen doen. Daarom dat ik als kind alle hobby’s heb geprobeerd die je kon doen in onze gemeente (ja, zelfs kantklossen). Daarom dat ik eerst 10 jaar als trainer/coach werkte, om mij daarna volledig in de foodsector te smijten en nu daarnaast ook vooral met grafische vormgeving wil bezig zijn. En binnen mijn freelancer bestaan zijn mijn opdrachten nooit superafgelijnd geweest. Weer een heleboel bijgeleerd van ‘vanalles’.

Hoe krijg ik dan die ervaring georganiseerd? In mijn hoofd was het chaos. En om eerlijk te zijn, ook een beetje met het gevoel gezeten: ‘tja, ik heb al veel gedaan, maar ben ik daar dan ook echt goed in?’ Gelukkig is er mijn framily, die mij dan onmiddellijk de shot onder mijn kont geeft dat ik mij zo’n dingen niet moet afvragen. Want vergis je niet, ik kan het, en gemotiveerd ben ik altijd. En nog even leergierig ook.

Van een grafisch ontwerper wordt verwacht dat hij/zij een echt beeldend portfolio heeft. Een echte stoefmap. Een dit-is-mijn-beste-werk overzicht. Naar mijn gevoel heb ik nog niet genoeg grafische opdrachten gedaan om in zo’n ding te steken. (heb je dat ooit? Want je word toch altijd beter en beter? Dus dat wisselt toch constant?) Wel al veel gelay-out voor mijn klanten. Schoolopdrachten gemaakt. En een paar echte grafische opdrachten. Dingen waar ik zeker allemaal tevreden over ben. Maar om daar nu een puur grafisch portfolio van te maken, daar ben ik nog niet klaar voor.

Het was Annelies (die trouwens net als ik veel verschillende dingen doet, zoals poppebedjes maken die getest zijn op dieren en een escape room De Kelder heeft gebouwd) die met haar immer scherpe blik de aanzet gaf hoe er aan te beginnen. Heb er een tijdje op gesjiekt zoals ze dat zeggen, en het is gelukt. Geen chaos meer, alles netjes georganiseerd per thema. 

Heb je interesse om met mij samen te werken? En wil je dat fameus portfolio eens volledig zien?  Neem contact op!