EEN DUWTJE IN DE RUG

Op maandag 5 maart was Bureau/Cuisine samen met het Flagship BNP Paribas Fortis Gent host van het netwerk&inspiratie event ‘local foodies on tour’. De lokale foodprofessionals werden uitgenodigd om een boeiende avond te beleven. Met op het programma een overzicht van de huidige foodtrends (very interesting) door Trendwolves en de mogelijkheid om even te sparren met een 6-tal experten over diverse thema’s.

En zo ging het dat Ilse van Bureau/Cuisine mij in de rol van één van die experten duwde. Dat ik echt wel iets te vertellen heb over communicatie en marketing in de foodsector. Dat het een kans is om nieuwe mensen te leren kennen, mijn ervaringen te delen en wie weet doe ik er een paar nieuwe opdrachten op.  

En zo begon het denkwerk. Hoe pak ik dat aan… De bedoeling is dat de genodigden 6 x 15 min hebben om aan te sluiten aan de tafels van de experten. Wie wou kon dus gewoon om het kwartier bij het belsignaal naar een andere tafel gaan. Zelf 6 x 15 minuten aan het woord te zijn, vond ik geen goed idee. Veel liever kruip ik in mijn oude rol van facilitator en coach. Dus bedacht ik een manier om de deelnemers in duo gewoon zelf te laten nadenken over communicatie en marketing. En zeker als er genoeg mensen zouden zijn, kunnen ze onderling sparren en ervaringen uitwisselen.

Nog leuker werd het toen ik op het idee kwam om de gasten dan ook effectief iets mee te geven. Zo vergeten ze dit onderdeel van de avond, en bij uitbreiding ‘mij’, niet. Iets met to-the-point info die ze onmiddellijk kunnen toepasen. Dus ontwierp ik een kaartje met tips over het brengen van je verhaal met impact! Ik stak het in een papieren zakje, samen met mijn business card (a ja!) en mijn logolabel maakte het pakketje af.

Minigoodiebag Illyvanilly 

Het eerste rondje ging goed, want dat was de start. Eerst keek iedereen mij verwachtingsvol aan, en dan gingen ze per twee aan de slag met hun prangende vraag over communicatie. Ik kon bij de duo’s gaan inpikken en hoorde interessante verhalen en uitdagingen. Maar zoals dat gaat op zo’n avonden, de deelnemers wisselden niet allemaal van ‘expert’ en zo ging mijn mini-workshop uiteindelijk over in gewoon boeiende gesprekken met veel verschillende mensen. Helemaal niet erg, ik heb leuke foodondernemers ontmoet en over veel coole projecten gehoord. En mijn minigoodiebag met stortytellingtips is de wijde wereld in.

Mini Goodiebag illyvanilly

Wil je weten wat mijn tips rond storytelling zijn? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt de tips in jouw mailbox!