CASE // THE VIGOR UNIT: PIMPEN VAN POWERPOINT, MAPJE EN NOTITIEBOEKJE

Een grafische opdracht hoeft niet altijd heel omvangrijk te zijn of stukken van mensen te kosten. Soms zijn er gewoon een paar kleine ingrepen nodig om een mooi resultaat te hebben. 

Onlangs deed ik een opdracht voor THE VIGOR UNIT, het bedrijf van mijn broer.

THE VIGOR UNIT richt zich op het begrijpen, voorspellen en veranderen van het gedrag van mensen op het werk. Ze doen dit door consultancy aan te bieden dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Op die manier weten zij perfect wat de laatste ontwikkelingen zijn op vlak van performance management, employee well-being, learning & development etc.. Meer kan je lezen op hun website.

 THE VIGOR UNIT besliste hun kennis over Performance Management te delen in een aantal workshops, gericht naar bedrijven.

Voor die workshops werd een Powerpoint presentatie gemaakt en die mocht ik wat pimpen. Ik zorgde er voor dat de slides in hun huisstijl opgemaakt waren. Daarnaast bedachten we samen in een brainstorm een aantal leuke illustraties, grafieken en metaforen. Deze heb ik gemaakt en in de presentatie geïntegreerd.

Het is niet mijn doel om ganser dagen voor bedrijven powerpoints op te maken, toch was dit leuk om te doen. Het is snel gebeurd, en je ziet met een aantal kleine aanpassingen onmiddellijk een mooier resultaat. 

Tijdens de workshop werden ook een aantal concrete tools besproken. Deze tools passen elk op een A4’tje en deze heb ik vormgegeven. En je weet het of je weet het niet, maar professionals die tijdens een workshop een powerpoint voorgeschoteld krijgen, willen daar een afdruk van. Om te kunnen noteren. Dus hebben we nog een mapje voorzien, voor de afgedrukte slides en de werkbladen van de besproken tools.

vigor template mockup Melanie velghe illyvanilly.jpg
MAP VIGOR_illyvanilly melanie velghe.jpg

Daarnaast was mijn broer in een gulle bui en bestelden we nog Moleskine-alike notitieboekjes. Daarop kwam de print ‘Progress notebook’.

IMG_0100.jpeg

De deelnemers van de workshop kregen niet alleen een superinteressante workshop, daarbij ook nog alle documenten erbij die consistent vormgegeven waren. Dus met een paar kleine veranderingen krijg je een mooi en professioneel resultaat. En je hoeft er zelf geen tijd in te steken, da's ook al veel waard toch?