Pasta met tuinbonen & pancetta

Een klassiek pastagerecht ten huize illyvanilly, waarbij de groente aangepast wordt aan de seizoenen! In de zomer met tuinbonen dus, daar ben ik echt zo zot van!

Tuinboontjes vragen een beetje extra werk, maar een uurtje doppen en dubbeldoppen is ook goed om het hoofd leeg te maken, je zal wel zien...

Voor 2 personen: Tuinbonen, 1 x gedopt - 1 sjalotje, in dunne plakjes - 1 teentje look, gesnipperd - een pakje pancetta, in reepjes gesneden - wat olijfolie - mascarpone - peper en zout - pasta naar keuze - parmigiano

  • Zet een pot water op en breng aan de kook. Giet er de tuinbonen bij en laat een paar minuutjes koken. Niet te lang!
  • Giet de boontjes af, spoel ze onder koud water en haal de vliesjes er af. Dan zijn ze dubbelgedopt.
  • Zet een grote pot op met water en kook de pasta beetgaar. Hou wat kookvocht apart voor je gaat afgieten.
  • Doe intussen wat olijfolie in een grote kookpan en bak hierin de sjalot en look zachtjes.
  • Voeg de pancetta toe en bak deze krokant.
  • Voeg nu de tuinbonen toe en laat een minuutje meebakken vooraleer je de gekookte pasta toevoegt.
  • Voeg een lepel of twee mascarpone en wat van het kookvocht toe, kruid met peper en zout en zet het vuur iets lager
  • hussel de pasta voorzichtig door de saus, zorg er voor dat alles goed gemengd is en het geheel er wat romig uit ziet. Indien nodig voeg je wat kookvocht toe, of nog wat mascarpone, ...
  • serveer met geraspte parmigiano