een snel hapje: courgette & burrata

Een hapje hoeft niet altijd veel werk te zijn! Met wat burrata, courgette en goeie olijfolie heb je in no time iets lekkers op tafel gezet. Simple food, i love it!

We vonden onlangs burrata van goede kwaliteit in de supermarkt, maar niets gaat boven de verse burrata zoals je ze normaal alleen in het zuiden van Italië kan vinden. We waren vorig jaar op reis in de regio Campania en bezochten toen een biologische buffelboerderij waar ze ter plaatse ook onmiddellijk mozzarella en burrata maken in hun eigen kaasmakerij.

In Gent kan je dagverse burrata - wat eigenlijk een dichtgeknoopt 'zakje' mozzarella is gevuld met verse room - bij de italianen van Cuore di Puglia. Ze kopen lokale melk in Zaffelare en in de winkel zie je door het raam de kaasmaker bezig, moeilijk om daar weg te komen. Hun ricotta is ook van de beste die je in Gent kan vinden! 

Courgette & burrata
1 kleine courgette - 1 bol burrata - goeie olijfolie - peper en zout - geraspte parmigiano - basilicum

Snij de courgette zo dun mogelijk, of gebruik een mandoline. Schik de courgetteschijven op een bord rond de burrata. Kruid met peper en zout, en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Strooi er wat verse basilicumblaadje op. Voor wie wil, rasp er ook nog wat parmigiano over.